Raf Pirlet en de Ironman 70.3 Maastricht augustus 2021

VERSLAG IM MAASTRICHT 70.3

Zondagmorgen 1 Augustus 2021 was het zover.

Na maanden trainen stond ik aan de start van IM Maastricht 70.3. Na een stevig ontbijt de auto in en weg zijn we. Aangekomen in Maastricht, nog vlug naar het toilet en dan naar mijn fiets om alles klaar te zetten. Daar begon de miserie al (typisch Raf). Geen drinkbussen bij …,  totaal vergeten. Ze stonden thuis nog in de koelkast… Een naburige atleet zag dat ik een probleem had en was zo vriendelijk om me een lege bidon aan te bieden. Dankzij Kristof Rouffa kon ik die lege bidon dan toch nog vullen met wat sportdrank die hij bij had. Voldoende om te starten want na 25 km was er toch al bevoorrading. Door de slechte kwaliteit en de sterke stroming van het water van de Maas werd het zwemmen geschrapt en omgezet naar een run van 5km.

Lopen 5 km.

Het was een rollingstart. Om de 9 sec mochten 4 atleten vertrekken. Omdat ik helemaal achteraan stond, heb ik daar 55 min staan wachten om te starten. Het zotte is dat je zo fris als een vis aan dat lopen begint. Ik dacht, Raf niet te gek doen in het begin. Het liep vlotjes en aan een tempo van 4.10 had ik mijn eerste onderdeel al snel achter de rug. Aangekomen in de wisselzone, fietsschoenen aan, helm op en weg zijn we.

Fietsen 90 km.

Data op de fiets 33,3 gem, HF 157, cad 84, avg vermogen 238W , max vermogen op 20 min: 257W, NP 239. Voor de mannen van data, want ik ken er geen kloten van … Fietsen was leuk, geen gevoel van overgeven zoals tijdens mijn vorige wedstrijd in Eijsden. Het fietsen ging heel vlot. Ik kon heel wat fietsers inhalen, wat je toch een heerlijk gevoel geeft. Op km 65 was het minder leuk. Een stevige bui maakte de straten toch gevaarlijk glad waardoor ik in de bochten niet voluit durfde te gaan. Ik denk dat ik misschien iets sneller kon, maar met in het achterhoofd dat ik nog 21 km moest lopen en de vorige edities altijd miserie had tijdens die halve marathon, was dit toch een verstandige zet. Bij het binnenkomen met de fiets had ik een goed gevoel om opnieuw aan het lopen te beginnen. Merci aan de oude generatie van ZLTC die langs het parcours mijn naam luidkeels riep. ( Ken de namen niet maar denk JJ en William.)

Lopen 21 km.

Ik had onmiddellijk een zeer goed gevoel tijdens de eerste kilometers en het ging vlotjes aan een tempo van 4.30. De eerste 10km waren zo voorbij en dacht bij mezelf die gaat wel heel goed Raf. Tot km 12 eraan kwam … zware bovenbenen … Ik moest het tempo een beetje laten zakken want het was toch nog een eindje. Tim en Joris stonden me op het loopparcours aan te moedigen en zeiden nochtans dat ik goed bezig was al waren ze toch druk op hun GSM bezig, de jeugd hé. Ook Johnny heeft me tijdens het lopen de nodige aanmoedigen toegeroepen. Met nog 5 km erbij had ik het helemaal gehad. Een hevige stortbui deed de straten blank zetten waardoor mijn schoenen zeiknat waren. Daardoor begonnen mijn voeten te schuiven in mijn schoenen, waardoor ik blaren kreeg en helemaal niet meer vooruit geraakte. Ik dacht allemaal de boom in en maar door … Mijn 21km dan toch nog gelopen aan 4.52 waar ik heel erg trots op ben, wetende dat het tempo bij mijn 2 vorige deelnames 5.35 was. Merci Maarten!!

Eindtijd 4u57 en een kletske.

Merci aan alle supporters maar ook aan de club ZLTC.  Ben er nog maar 1,5 jaar, maar wat een gezellige en toffe club zijn we toch!! Dikke proficiat ook aan Kristof en Jeroen!! Schitterend gedaan!! Dikke merci aan Tim voor de fietstrainingen, Maarten voor de looptrainingen, Philippe voor het zwemmen en aan Valérie voor de wekelijkse massage van mijn oud lijf. Ook merci aan mijn gezin dat mij hier toch het hele jaar dik in steunt.

Op naar een Volledige volgend jaar ………. misschien

Grt Raf, de boomchirurg .

Blijf op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief