De activiteitenkalender 2023

Vanaf 2023 wil ZLTC de traditie hernemen om jaarlijks een aantal activiteiten te organiseren voor/door zijn leden. De activiteitenkalender voor 2023 werd in primeur voorgesteld op de algemene vergadering op 21 december, en de meeste activiteiten liggen ondertussen zo goed als vast. Een overzicht vind je op deze pagina.

De terugkomst van de klassiekers

Een aantal klassiekers zijn terug. In het voorjaar organiseren de traditionele ZLTC ‘Wintersprint’: een sprinttriatlon gespreid over drie maanden. Begin februari is er het zwemonderdeel (500m; tijdens de zwemtraining op 6 of 8 februari), op 12 maart lopen we 5km op de piste van de Motten, en op 16 april organiseren we een tijdrit langs het kanaal tussen Munsterbilzen en Kanne (20km). Geruchten gaan dat de aankomst dit jaar weer bovenop de Slingerberg ligt, en dat er een apart bergklassement komt. Na de 3 onderdelen worden de tijden van de verschillende onderdelen samengeteld om tot een de eindrangschikking van de wintersprint te komen.
Op 1 april is er de trainingsdag. We starten de dag vroeg met 1 uur zwemtraining in Sportoase waarna we in groep de fiets opstappen om deel te nemen aan de lokale toertocht ‘Tongria Classic’. Na aankomst hiervan lopen we nog een rondje in de Kevie waarna we samen spaghetti eten in Sportoase.
In het najaar hernemen we ook de ZLTC MTB Duatlon. De precieze datum en locatie hiervan worden zo snel mogelijk gecommuniceerd.

Clubkampioenschappen in een nieuw jasje

De “kwart van de club” was jarenlang een instituut binnen de club. Dit jaar experimenteren we met een nieuw concept hiervoor. In plaats van zelf een eigen clubwedstrijd te organiseren, plannen we onze kwart van de club te koppelen aan een bestaande wedstrijd, en meer bepaald de Steengoed Maastriatlon op 1 juli in Kinrooi. De Maastriatlon is een mooie wedstrijd, relatief dichtbij waar de afgelopen jaren veel ZLTC’ers aan deelnamen. Dit jaar zal de Kwart van de Club hopelijk een mooie wedstrijd in de wedstrijd worden. Indien mogelijk plannen we zelfs een aparte ZLTC podiumceremonie.
We breiden dit principe van clubkampioenschappen ook uit naar andere afstanden. Zo zal de Isaac 043 Triathlon in Eijsden op 4 juni het toneel zijn voor de 1/8ste van de club. Opnieuw een laagdrempelige wedstrijd redelijk dicht bij huis. Voor de “halve van de club” wordt nog gezocht naar een geschikte wedstrijd.

Helpende handen

Net als vroeger zijn er ook een aantal activiteiten waarbij de leden gevraagd worden de handen uit de mouwen te steken. Om te clubkas te spijzen is ZLTC medeorganisator van de Frans Schoubben Classic op 20 mei. Helpende handen zijn dus welkom op deze dag. Ook op de jeugdtriatlon die ZLTC organiseert op 25 juni in Sportoase worden de volwassen leden gevraagd te helpen als vrijwilliger. Hetzelfde geldt voor de ZLTC zwemloop op 27 augustus op Plinius. Op de zwemloop zal ook een aparte reeks voor de volwassen leden georganiseerd worden.

Nieuwe activiteiten

Op de kalender staan ook een aantal nieuwere activiteiten. In het verleden waren dit al populaire evenementen bij veel leden, maar dit jaar beschouwen we de Tungrirun (1 mei) en de Aterstoase Jogging (17 juni) effectief als een officiële ZLTC activiteit waar be de ZLTC kleuren massaal en met trots willen verdedigen. En op 24 juni willen we in groep afzakken naar de Vlaamse Ardennen om daar (een stuk van) het parcours van de Ronde Van Vlaanderen te rijden. We starten het nieuwe jaar echter met een volledig nieuwe activiteit: de Bike&Run. In ploegen van 2 tot 5 personen – met één fiets – lopen/fietsen we een mooi parcours vetrekkend vanuit Sportoase.

ZLTC’er van het jaar

Ook terug van weggeweest: het ZLTC Puntenklassement met de bijhorende verkiezing ZLTC’er van het jaar. Door deel te nemen aan de ZLTC activiteiten kunnen leden punten verzamelen doorheen het jaar. Ook door deelname aan wedstrijden kunnen bijkomend punten verzameld worden. Aan het eind van het seizoen worden deze punten samen geteld, en kunnen nog extra punten verdiend worden door een onderlinge verkiezing/stemming. Het volledige reglement van dit puntenklassement vind je op deze pagina.

Blijf op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief