De ijzeren tabel is terug!

Onder het stof uitgehaald: de ijzeren tabel

De ijzeren tabel was jarenlang een instituut binnen ZLTC. De ijzeren tabel geeft een overzicht van alle ZLTC’ers die ooit een volledige triatlon tot een goed eind brachten. Door de nieuwe website is de tabel sinds 2018 ietwat op de achtergrond verdwenen. Maar nu is ze terug, en helemaal geactualiseerd. Klik hier om de Tabel te bekijken!

Corona zorgde voor enkele magere jaren op triatlonvlak. Dat zie je ook in de ijzeren tabel. 2022 daarentegen was een echt boerenjaar voor ZLTC op de volledige afstand. Maar liefst 17 clubgenoten haalde de finish op een IRONMAN 140.6! Dit maakt dat ZLTC collectief de kaap van de 100 finishes heeft gerond op de full distance. De teller staat nu op 103 triatlons, en dit door maar liefst 51 verschillende atleten.

De ijzeren tabel werd geüpdatet met verschillende opmerkelijke ZLTC prestaties van de afgelopen jaren. Rudi debuteerde in 2019 op de volledige afstand. En hoe? Met een knaltijd van 09:42:26 in Barcelona is hij meteen de 5de snelste ZLTC’er ooit in de ijzeren tabel. In het post-corona jaar 2021 waren het Davy en Maarten die de ZLTC eer hoog hielden op de lange afstand. Davy haalde een scherpe tijd van 10:22:23 op een zwaar parcours in Vichy, en Maarten debuteerde in Almere met een quasi gelijkaardige tijd (10:22:53).

En dan 2022. De kanonnen Rudi, Pieter en Jimmy trokken eind Juni naar de IRONMAN van Frankfurt. Rudi zette opnieuw een knaltijd neer (09:43:59), Pieter bleef slechts een kwartier boven de 10 uur op zijn allereerste full distance ooit (10:15:02), en Jimmy L. – meer op ervaring dan op trainingsuren – vervolledigde zijn 13de (!!) full distance ooit. Was hij al de onbetwiste koning van de ijzeren tabel, dan is hij ondertussen ook de keizer ervan.

Op dezelfde dag in Juni trok Denis naar zijn geliefde IRONMAN van Nice met als doel zijn full distance carrière in schoonheid af te sluiten. Als liefhebber van het zwaardere werk (onder meer Embrun finisher in 2006) finishte hij de ‘heuvelachtige’ race (2400 hoogtemeters op de fiets) in een mooie tijd van 12.22.24.

En dan recent was er de IRONMAN van Maastricht. In één dag 13 nieuwe prestaties voor de ijzeren tabel. Elf van deze prestaties werden geleverd door debutanten op de lange afstand. Kristof Rouffa was de snelste van het ZLTC pak en finishte in 10:34:16. Raf klopte jong en snel volk in een tijd van 11:07:07. Jeroen fietste hard en klokte af op 11:19:15. Christophe kon zijn eerdere toptijden in Maastricht niet evenaren maar finishte na een emotionele wedstrijd in een mooie 11:29:35. Jongster Joren (11:38:45) en ‘patser’ Peter (11:47:48) bleven ruim onder de 12 uren op hun debuut; Joris bleef er net boven (12:09:55). Nico vloog op de fiets maar kreeg het lastiger op de afsluitende marathon (eindtijd: 12:39:16), en de 2 nestors van de groep komen ongetwijfeld aan de leiding in de ijzeren tabel in hun leeftijdscategorie: Kris finishte in 13:29:49 en Steven (‘Just a farmer’s son from Nerem’) hield als vanouds vol en klokte af op 14:45:58.

Waren de prestaties van de mannen in Maastricht al indrukwekkend, dan waren de drie ZLTC vrouwen zo mogelijk nog indrukwekkender! Leentje snelde naar een ware toptijd van 10:39:15. Ze versloeg nagenoeg alle ZLTC mannen (op Kristof na) en haalde een podiumplek in haar age-group (3de plaats). Daarmee wordt ze de eerste ZLTC’er ooit die het podium haalt op de lange afstand! In de ijzeren tabel is ze nu met voorsprong de snelste ZLTC dame. Ook Tine verbaasde menigeen met een tijd van net onder de 12 uur (11:57:51). Op de podiumceremonie bleek ze zelfs in aanmerking te komen voor een slot in Hawaï (maar ze was niet aanwezig om dit al dan niet op te nemen). Valérie tot slot finishte in een tijd van 12:30:39, een hoogst bewonderingswaardig resultaat gezien de gezondheidsproblemen die ze recent kende. Met haar finish was het trouwens Valérie die de 100ste ZLTC full distance triatlon tot een goed eind bracht.

En zo is de ijzeren tabel terug up-to-date. Het beloven interessante jaren te worden. Bovenaan blijft Jimmy L. soeverein aan de leiding, en ook de huidige leden Ben en Marc staan nog mooi in de top 10. Met het vertrek van Davy is een belangrijke uitdager voor een toptijd vertrokken, maar er zijn nieuwe namen die op de deur komen kloppen. Rudi bevestigde al met zijn top 5 plaats in de ijzeren tabel, maar ook daarachter lijkt jong (en minder jong) talent aan te stormen. Pieter debuteerde sterk in Frankrijk, Kristof deed het zeer goed in Maastricht, Tim richt zich meer en meer op de lange afstand, Ben krijgt terug goesting en ook Leentje is niet te onderschatten.

We blijven het voor u volgen met de ijzeren tabel.

Blijf op de hoogte, schrijf je in op onze nieuwsbrief